marți, 21 octombrie 2014

Ciorba de ardei umpluti







Ingrediente :

500 g carne tocata ( amestec)
2 linguri ulei
3 cepe
2 morcovi
1 ardei gras rosu
10-12 ardei grasi mici
4-5 linguri de orez 
100 ml sos de rosii
sare , piper
patrunjel verde
smantana

Mai intai curatam legumele , iar ardeii ii curatam de cotoare usor sa nu se crape . Ceapa si morcovul le tocam foarte marunt . Calim in ulei 2 cepe si 1 morcov , iar celelalte le punem la fiert intr-o oala . Tot la fiert adaugam si ardeiul rosu taiat cubulete. Carnea tocata o amestecam cu orezul si pe urma cu legumele calite . Amestecam bine si condimentam cu sare si piper . Umplem ardeii cu compozitia de carne . Cand legumele sunt aproape fierte , adaugam sosul de rosii si punem ardeii . Sunt fierti cand se lasa la fund . Potrivim de sare si piper si punem patrunjelul verde tocat marunt . Servim cu smantana si ardei iute . 


























duminică, 19 octombrie 2014

Prajitura cu pere si ciocolata








Ingrediente :

5 pere
10 linguri zahar
3 oua
100 g unt
200 g faina
1 praf de copt
1 zahar vanilinat
100 g ciocolata neagra
100 ml lapte

Mai intai curatam perele si le taiem in felii . Punem intr-o oala 3 linguri de zahar pe care le caramelizam usor iar apoi stingem cu o cana de apa. Adaugam apoi feliile de pere si le lasam sa fiarba vreo 5 minute . Intre timp , intr-un castron , frecam untul cu zaharul spuma , apoi adaugam ouale si mixam bine . Adaugam si faina cu praful de copt , alternand cu laptele ( putina faina , putin lapte ) . Punem aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu faina intr-un strat uniform . Deasupra punem feliile de pere si dam la cuptorul incalzit timp de vreo 35-40 minute . Facem testul scobitorii ca sa vedem daca e coapta . Topim ciocolata neagra la foc mic . Eu am dizolvat-o putin cu siropul ramas in care au fiert perele si apoi o turnam deasupra prajiturii dupa ce am lasat-o vreo 5 minute sa se raceasca. 



































sâmbătă, 18 octombrie 2014

Ficat de porc in sos de ceapa si vin



Ingrediente :

700 g ficat
2 cepe mari
2 linguri ulei
100 ml vin rosu
2-3 catei de usturoi
1 lingura paprika
sare , piper

Din pacate azi mi s-au descarcat bateriile de la aparatul foto si nu am reusit sa fac decat 4 poze si astea nu prea reusite . Dar conteaza ca au iesit pana la urma . 

Spalam ficatul si apoi il portionam in bucati potrivite . Ceapa o curatam si apoi o tocam julien. La fel si usturoiul il tocam marunt . Punem uleiul intr-o tigaie si adaugam apoi feliile de ficat . Le prajim timp de vreo cateva minute pe toate partile . Adaugam apoi ceapa tocata si o lasam si pe ea sa se inmoaie . Stingem apoi cu vinul si adaugam si paprika . Adaugam si usturoiul si acoperim apoi tigaia cu un capac lasand sa fiarba inabusit timp de vreo 10 minute amestecand ficatul din cand in cand. Potrivim de sare si piper si servim cateva felii de ficat cu sos din abundenta pe un pat de piure de cartofi .









marți, 14 octombrie 2014

Muschi de porc umplut cu branza si legume asezonat cu un sos de vin rosu si otet balsamic





Ingrediente :

700-800 g muschi de porc
100 g legume amestec
100 g branza rasa ( cascaval , parmezan , telemea etc )
1 lingurita pasta de ardei iute
150 ml vin rosu
3 linguri ulei de masline
1 lingura sos de otet balsamic
sare, piper
piure de cartofi
salata de sfecla de rosie


Spalam muschiul si il uscam cu un servet de bucatarie . Il sectionam pe mijloc si il batem putin cu ciocanul pentru snitele . Punem carnea pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline . Condimentam muschiul cu sare si piper si apoi ungem cu pasta de ardei iute . Presaram apoi branza rasa pe suprafata carnii , iar pe mijloc punem legumele ( eu am folosit legume congelate si le-am dat doar un clocot in putina apa ) . Rulam apoi cat mai strans cu folia de aluminiu si il dam la cuptor la 250° timp de 35 minute . Apoi scoatem folia si il mai lasam vreo 10 minute cat sa prinda o culoare frumoasa . In timp ce carnea se face la cuptor , pregatim un piure de cartofi . Cand muschiul s-a facut , il scoatem si il lasam putin acoperit ca sa nu se usuce . Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline , vinul rosu si pasta de otet balsamic . Amestecam uniform si lasam vreo 2-3 minute la foc mic cat sa se absoarba alcoolul din vin . Potrivim de sare si piper . Muschiul il portionam si apoi servim alaturi de sosul de vin , piure de cartofi si salata de sfecla rosie ( de sezon ).





























sâmbătă, 11 octombrie 2014

File de salau cu sos de capere





4 bucati file de salau
2 linguri capere
2 linguri zeama de lamaie
100 ml vin alb sec
3 linguri faina
2 linguri ulei
1 lingura unt
1 lamaie
150 g orez basmatti
sare, piper

Spalam fileurile si le stergem cu un prosop de bucatarie .Le stropim cu zeama de lamaie . Apoi le condimentam cu sare si piper si le trecem prin faina. Le prajim in uleiul incins pe ambele parti circa 3 minute . Intr-o alta tigaie , punem untul la topit si adaugam o lingura de faina . Amestecam sa nu se faca cocoloase , apoi stingem cu vinul . Lasam vreo 2 minute si adaugam si smantana , amestecand continuu . Apoi adaugam caperele si la sfarsit zeama de lamaie . Potrivim de sare si piper si luam de pe foc . Intre timp fierbem si orezul in apa cu sare . Servim pestele pe un pat de orez cu sosul pe deasupra .































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email