joi, 24 octombrie 2013

Pariziene cu mere si ciocolata






Ingrediente :

500 g faina
2 oua
1 cubulet drojdie 
50 g unt
280 ml lapte
250 g zahar
1 praf sare
5-6 mere
1 lingura sau 1 baton scortisoara
1 cutie nutella ( 250 g )


Intr-un castron , batem ouale cu 100 g zahar . Cand zaharul s-a topit , adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia . Punem untul ( la temperatura camerei si sarea ) , iar apoi faina treptat . Framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare . Lasam la dospit intr-un loc caldut , timp de 30 minute . Intre timp ce aluatul creste , curatim merele si le taiem bucatele mici .Le punem intr-o tigaie impreuna cu zaharul (150 g ) si scortisoara si le caramelizam pana scade zeama pe care acestea o lasa . Le lasam putin sa se raceasca . Luam apoi aluatul crescut , si il punem pe masa tapetata cu faina . Il facem un sul si il impartim in 10-12 bucati . Fiecare bucata o facem o biluta pe care o intindem sub forma de dreptunghi . In mijlocul ei , punem o lingurita de crema de ciocolata si apoi asezam din compozitia de mere . Acoperim cu o parte bine incat sa inchidem compozitia , iar cealalta parte o taiem in bucatele subtiri care le transpunem peste cea cu umplutura . Le ungem cu galbenus batut si lapte si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Lasam putin spatiu intre ele pentru ca vor creste frumos la cuptor. Le dam la cuptor la 200 ° pana cand se rumenesc . Le scoatem si le pudram cu zahar praf . Sunt delicioase mai ales cu o cana de lapte .












































marți, 22 octombrie 2013

Ostropel de pui cu mamaliguta





 Ingrediente :

5-6 pulpe de pui 
2 ardei grasi rosii
1 ceapa
5 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
2 linguri ulei
100 ml pasta de tomate
1 lingura faina
1 pahar  vin alb ( 150 ml )
1 cana supa de pui 
sare, piper
patrunjel verde


Azi chiar eram in pana de idei :) . De obicei imi stabilesc din timp ce gatesc , dar azi m-am uitat doar ce am prin frigider si m-am gandit ca un ostropel ar merge tare bine . L-am facut de atatea ori , dar nu stiu cum de nu am postat reteta . 
Mai intai spalam pulpele si le portionam . Intr-o oala punem uleiul la incins si apoi prajim pulpele pe ambele parti timp de cateva minute . Intre timp curatam ceapa , ardeii si usturoiul , pe care le tocam marunt ( ceapa si usturoiul ) , iar ardeiul julien . Le adaugam peste pulpe . Lasam doar cateva minute ca sa nu se arda , amestecand . Apoi adaugam boiaua  si  faina dizolvata in putina supa . Punem si pasta de tomate diluata cu supa de pui ( puteti sa puneti si apa daca nu aveti supa ) . Stingem cu vinul alb . Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de 40 minute pana cand pulpele sunt fierte si scade supa formandu-se un sos . Potrivim de sare si piper si adaugam la final patrunjelul verde . Servim cu mamaliguta dar se poate servi si cu piure de cartofi . 































duminică, 20 octombrie 2013

Ciuperci umplute la cuptor







Ingrediente :

10-12 ciuperci champignon mai marisoare
100 g sunca
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
1 catel de usturoi
2 felii de branza topita
100 g cascaval
2 linguri ulei
patrunjel verde
sare, piper


Spalam ciupercile si le curatam de codite pe care apoi le taiem marunt . Curatam si ceapa , ardeiul si usturoiul pe care le tocam la fel , marunt . Intr-o tigaie , punem uleiul si calim , mai intai ceapa , ardeiul ,sunca ( tocata marunt ) , si apoi coditele de ciuperci tocate .La sfarsit adaugam si usturoiul . Amestecam continuu si le calim timp de vreo 5 minute . Presaram patrunjelul verde si potrivim de sare si piper . Intr-o tava , punem hartie de copt si asezam  ciupercile . Presaram putina sare in fiecare , apoi punem cate o bucatica de branza topita inauntru fiecarei ciuperci . Luam o lingurita si umplem ciupercile cu compozitia facuta . Apoi pe deasupra punem cate o "caciulita " de cascaval ras . Dam la cuptor pentru 25 minute . Ciupercile raman zemoase si sunt deosebit de gustoase si aromate . Pot fi servite atat ca si pranz cat si ca o cina usoara sau ca si garnitura la un gratar . 

































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email