marți, 27 noiembrie 2012

Omleta cu spaghete




Ingrediente:


250 g spaghete 
50 g cascaval
50 g sunca
50 g parmezan ras
4 oua
2 linguri patrunjel verde tocat
sare, piper
2-3 linguri ulei



Intr-o oala cu 2 l de apa , fierbem pastele cat scrie pe ambalaj ( 8-10  min ). Intre timp ce acestea fierb , taiem sunca si cascavalul cubulete . Batem ouale cu un praf de sare si piper intr-un bol si adaugam peste ele sunca, cascavalul , parmezanul ras si patrunjelul verde. Intr-o tigaie ( de apx 20-25 cm ) , punem uleiul la incins si adaugam pastele . Le lasam timp de 4-5 minute fara sa amestecam. Adaugam peste ele compozitia de oua , acoperim cu un capac si lasam sa se coaca la foc mic 8-10 minute. Intoarcem omleta cu grija ajutandu-ne de capac . Avem nevoie de un capac plat ,  rasturnam tigaia cu atentie astfel incat omleta sa ramana pe capac. De pe capac o punem din nou in tigaie asa intoarsa.  O mai lasam sa se coaca  timp de 5 minute si o scoatem pe o farfurie. Poate fi un mic dejun destul de consistent dar se poate servi si la pranz sau la cina alaturi de o salata de muraturi.
































joi, 8 noiembrie 2012

Prajitura ciocolatoasa








Ingrediente:

Pt blat:

6 oua
12 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt

Pt crema:
400 ml frisca lichida
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata neagra

 Pt sirop:
100 ml cafea tare
100 ml apa
1-2 linguri zahar
1 esenta rom



Eu mai intai am facut cremele si le-am lasat la rece. Fierbem 200 ml de frisca lichida si topim ciocolata alba rupta in bucati in ea. Amestecam putin sa se omogenizeze bine si  luam de pe foc. Lasam la rece. La fel procedam si cu ciocolata neagra, doar ca eu in aceasta am adaugat si o lingura de cacao( nu e obligatoriu sa faceti la fel ). Dam si aceasta la rece si facem blatul. Mai intai separam  albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu un praf de sare pana devin albe. Apoi batem albusurile spuma si adaugam pe rand si zaharul. Amestecam galbenusrile cu albusurile si adaugam faina in ploaie amestecata cu praful de copt si cacaua.  turnam totul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute ( pana blatul este copt). Scoatem blatul de la cuptor si dupa ce s-a racit il taiem in doua parti egale. De data aceasta eu am l-am taiat cu o ata , tot am vazut la diverse emisiuni si am zis sa incerc si eu . S-a taiat foarte bine . Cred ca exista dispozitive  anume pentru taiat blaturile dar eu am folosit o ata normala  .
Facem un sirop din cafea amestecata cu apa , zahar si esenta de rom. Insiropam prima parte a blatului . Punem prima crema din ciocolata neagra pe care o mai batem putin cu mixerul inainte. Punem a doua parte a blatului si il ungem cu crema din ciocolata alba pe care am mixat-o inainte la fel ca si crema neagra . Trebuie sa obtinem niste creme foarte fine. Radem ciocolata neagra pe deasupra si dam la frigider pentru cateva ore. Pentru un aspect mai frumos puteti sa puneti prima data crema alba intre feliile de blat si apoi crema neagra pe deasupra. Eu initial vroiam sa fac si o glazura neagra pe deasupra dar in lipsa de timp am pus doar ciocolata rasa. 




















































miercuri, 7 noiembrie 2012

Paine cu masline verzi si rozmarin






Cred ca v-am mai spus si de alta data ca imi place sa fac paine. Asa ca azi am facut o painica aromata pe care o putem servi la micul dejun sau pur si simplu .

Ingrediente:

500 g faina
15 g drojdie
300 -350 ml apa
1 lingurita sare
1 pumn masline verzi 
cateva ace de rozmarin


Eu am facut maiaua cu o seara inainte dar nu e obligatoriu. Dizolvati drojdia in 2 linguri de apa si 2 linguri de faina. Lasati-o vreo 10-15 minute . Cerneti faina intr-un castron si faceti o gaura in mijloc. Turnati acolo maiaua si adaugati si sarea. Framantati pana obtineti un aluat destul de consistent . Il punem intr-un castron uns cu ulei si il lasam sa dospeasca vreo 1-2 ore ( daca va grabiti doar o ora ) . Mie imi place sa las aluatul  mai mult timp .Dupa ce isi tripleaza volumul, il punem pe masa si il intindem intr-o foaie mai groasa. Presaram deasupra maslinele si acele de rozmarin. Presam putin cu facaletul pe deasupra asa incat maslinele sa intre in aluat. Rulam usor ca si la cozonac si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il crestam pe deasupra cu un cutit ascutit si il mai lasam sa creasca vreo 10 minute. Dam la cuptorul preincalzit timp de 30 -35 minute. O scoatem si o lasam sa se raceasca.



































sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Peste la cuptor cu portocale si rozmarin











Am mai facut ceva asemanator in urma cu ceva timp, Cod cu portocale si pentru ca mi-a placut foarte mult , am repetat reteta inspirandu-ma  si de la Ana Maria C. Poate o sa credeti ca sunt obsedata cu portocalele dar eu chiar nu le mananc, insa in mancare imi place foarte mult aroma pe care o lasa . Asa ca va invit la o reteta  
delicioasa pentru o duminica in familie sau pentru orice zi cand aveti chef sa mancati peste facut intr-un alt mod decat cel obisnuit. 


Ingrediente:

4-5 pesti ( cod, macrou , pastrav etc )
2-3 portocale
1-2 lamaie
1 crenguta rozmarin
sare, piper
ulei


Curatam pestii si ii spalam bine. Ii uscam cu un servet de bucatarie . Ii condimentam cu sare si per  ( inauntru) si ii umplem cu felii de portocala si lamaie si rozmarin. Ii punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt . Scurgem pe deasupra pe fiecare peste putin ulei si zeama stoarsa de portocala. Ii dam la cuptor pentru 30 minute. Servim cu cartofi natur sau alte salate . 






















































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email