miercuri, 24 octombrie 2012

Gulas de cartofi cu carnati






Cine nu a facut sau mancat vreodata gulas ? Chiar daca reteta traditionala se face cu carne de vita , eu am facut  varianta simpla si rapida cu carnati de porc, la fel de gustoasa.

Ingrediente :

300 g carnati afumati
1 kg de cartofi
 2 cepe
1 ardei gras rosu
3 catei de usturoi
1 morcov
1 lingura boia dulce
1/2 lingurita pasta de ardei iute
1 lingurita chimen
200 ml sos de rosii
3 linguri ulei
patrunjel verde
sare, piper


Mai intai curatam cartofii , ii spalam si ii taiem cubulete sau in patru. Apoi curatam ceapa , usturoiul  si le tocam marunt. La fel facem cu morcovul si ardeiul rosu. Intr-o oala punem uleiul si prajim mai intai carnatii taiati bucatele . Adaugam ceapa, usturoiul , morcovul si ardeiul si le calim cateva minute ( 2- 3 minute). Adaugam boiaua , chimenul si pasta de ardei. Stingem cu o cana de apa. Adaugam si sosul de rosii si lasam sa fiarba vreo 3 minute. Adaugam si cartofii si acoperim cu apa ( cat sa acopere cartofii). Lasam sa fiarba la foc mic vreo 30 -35 minute pana cand acestia s-au inmuiat. Potrivim de sare si piper si presaram patrunjelul verde tocat marunt. Luam de pe foc si servim fierbinte cu paine proaspata :) .Pofta buna !
































miercuri, 17 octombrie 2012

Tagliatelle cu ton si capere







Ingrediente:

400 g tagliatelle
300 g ton din conserva
100 g sos de rosii
2 linguri capere
1 ceapa
1 ardei verde
ulei
sare, piper



In 2 l de apa cu sare , punem pastele la fiert ( in momentul cand apa da in clocot). Le lasam apx 8-10 minute. Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei de masline si calim ceapa si ardeiul tocat marunt. Cand acestea sunt inmuiate bine , adaugam caperele si sosul de rosii. Adaugam si putina apa ( de preferabil din apa care au fiert pastele ) Punem si tonul din conserva . Amestecam usor sa nu se firimiteze tonul.Potrivim de sare si piper . Scoatem pastele , le scurgem si le servim cu sosul de ton pe deasupra. Puteti sa presarati si niste patrunjel verde tocat si parmezan ras. Rapid si bun. Pofta buna!

















luni, 15 octombrie 2012

Ciorba cu carnati , cartofi si naut







Recunosc , imi plac ciorbele si sa le fac si sa le mananc . Astfel incerc tot felul de combinatii . Aveam o cutie de naut mai de multa vreme  si m-am gandit ca ar merge bine cu niste carnati cabanos si cartofi . Si chiar a mers ...:)

Ingrediente:

3-4 carnati cabanos
5-6 cartofi
2 cepe
1 morcov
1 cutie naut ( prefiarta)
2 linguri sos de rosii
1 legatura patrunjel
sare, piper
ulei


Taiem carnatii bucati mici si ii prajim in 2 linguri de ulei. Apoi adaugam ceapa si morcovul taiate marunt. Le lasam sa se inmoaie cateva minute iar apoi adaugam sosul de rosii. Acoperim cu doua-trei cani de apa. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem cubulete. Ii adaugam in ciorba. Dupa 10 minute punem si nautul dupa ce l-am strecurat si pus sub un jet de apa. Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute ( pana ce cartofii sunt fierti). Potrivim de sare si piper . La final punem patrunjelul verde tocat marunt si luam de pe foc. Servim cu smantana ( sau fara ) , ardei iuti sau cu salata de ceapa. Pozele nu  sunt prea reusite ca am uitat sa setez aparatul si mi-au iesit la rezolutie mica. :D










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email