sâmbătă, 22 septembrie 2012

Quiche Lorraine






Mi-am propus demult timp sa o fac aceasta tarta, dar tot am amanat. Acum iata ca i-a venit si ei momentul.


Ingrediente:

Pt aluat :

250g faina 
125 g unt rece
1 ou
1-2 linguri apa rece
sare


Pt umplutura :

3 oua
250 g bacon
150 g branza  emmentaler
250 g smantana
nucsoara
piper alb


Pentru aluat, amestecam intr-un vas untul taiat cubulete cu faina, oul , sarea si apa pana obtinem un aluat bine legat. Daca e nevoie mai adaugam putina apa. Acest aluat ii dam o forma rotunda , il invelim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Intr-o tigaie rumenim baconul taiat subtire . Il scoatem si inlaturam excesul de grasime.  Aluatul il intindem intr-o foaie potrivit de groasa si il punem intr-o tava de tarta. Il coacem timp de 10 minute.  Il scoatem din cuptor si punem deasupra baconul rumenit, branza rasa ( eu am adaugat-o in compozitia de oua si smantana) ( puteti folosi si altfel de branza , de ex un cascaval afumat , eu am pus si branza topita), amestecul din oua, smantana , sare , piper si nucsoara. Dam din nou la cuptor pentru o jumate de ora. Servim calda , dar se poate servi si rece. Pofta buna!





































joi, 20 septembrie 2012

Pulpe de pui in sos de portocale







Stiu ca am mai folosit aceasta combinatie de pui si portocale dar pentru ca mi-a placut , am mai incercat o reteta inspirata de pe ecuisine . Pe cat e de usor de facut pe atat e de gustoasa.


Ingrediente:

4 pulpe de pui
500 ml suc de portocala
1 portocala
2 cepe
2 lingurite ghimbir
1 lingurita miere
sare, piper
ulei de masline
patrunjel



Mai intai spalam pulpele si le condimentam cu sare si piper. Amestecam sucul de portocale cu mierea si ghimbirul  si punem pulpele in acest amestec. Le dam la rece pentru o ora. Ceapa o curatim, o tocam marunt si o calim intr-o tigaie in putin ulei. Apoi o punem intr-un vas termorezistent. Adaugam si pulpele , peste care turnam sucul de portocale. O dam la cuptor pentru 40-45 minute la foc mediu. Mai adaugam feliile de portocale si lasam sa se rumeneasca putin pulpele. Presaram si patrunjel verde ( eu nu am pus ....:)  ) Servim cu garnitura de orez.



















miercuri, 19 septembrie 2012

Ciorba de mazare si fasole verde cu costita afumata






Imi plac foarte mult ciorbele si azi pentru pranz am pregatit una rapid.

Ingrediente:

2 cepe
300 g costita afumata
200 g mazare verde
200 g fasole verde
2-3 linguri sos de rosii
1 ardei rosu
sare, piper
patrunjel verde
smantana
ardei iute
ulei


Intr-o oala punem uleiul si calim ceapa si ardeiul tocate marunt timp de 2-3 minute. Adauagam si costita afumata taiata bucati mai mari. Stingem cu 1 cana de apa, apoi adaugam fasolea verde si mazarea. Mai adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mediu timp de 25 minute. Cand au fiert legumele , adaugam si sosul de rosii , potrivim de sare si piper si presaram cu patrunjel verde tocat. Lasam sa mai dea un clocot si servim fierbinte cu smanatana si ardei iute. Pofta buna!











luni, 17 septembrie 2012

Paste cu ardei iute, busuioc si masline







Am lipsit cam 3 luni de pe blog ( si din bucatarie ) si pentru ca mi-am cam iesit din mana, prima reteta care am facut-o este una rapida . Aceasta reteta este putin asemanatoare cu Spaghete cu rosii si masline dar mai picanta, iar busuiocul ii da o savoare deosebita.


Ingrediente:

300 g spaghete
1 ceapa
1 ardei iute 
3-4 frunze busuioc proaspat
4-5 linguri pasta de rosii
1 mana de masline negre fara samburi
ulei de masline
sare, piper
parmezan ras


Punem la fiert o oala cu 2 l de apa si putina sare. Cand aceasta da in clocot , punem pastele la fiert. Le lasam sa fiarba cat timp scrie pe ambalaj . Intr-o tigaie punem putin ulei de masline,ceapa tocata , ardeiul iute ( aveti grija cu ardeiul ca al meu a fost f picant ) tocat marunt, maslinele si le sotam 2 minute. Adaugam pasta de rosii si busuiocul tocat. Lasam sa dea in clocot si potrivim de sare si piper. Mie imi place sa pun piper proaspat macinat pentru un gust mai intens. Adaugam pastele si amestecam usor. Daca e nevoie , mai puteti adauga putina apa in care au fiert pastele. Servim fierbinti cu parmezan ras deasupra.




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email