joi, 14 iunie 2012

Cas pane








Ingrediente:

200 g cas proaspat de oaie
3 oua
2-3 linguri faina
ulei pentru prajit
sare, piper


O noua reteta usoara de vara . Portionam casul in bucati . Faina o punem pe o farfurie. Ouale le batem cu sare si piper. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Luam fiecare bucata de cas si o dam mai intai prin faina si apoi prin oul batut. Repetam operatia si le punem la prajit in uleiul bine incins. Le intoarcem pe ambele parti si le scoatem pe hartie absorbanta . Servim cu rosii , cartofi prajiti ( eu ma cam feresc de ei )sau cu alta salata de sezon.

























miercuri, 13 iunie 2012

Spaghete carbonara











Aceasta reteta imi place mult si o fac destul  de des. Fiind una dintre primele retete postate pe blog, m-am hotarat sa o sterg ( pe vremea aceea nu aveam niste poze asa reusite) si sa o repostez.

 Ingrediente:

400 g spaghete
150 g kaiser, bacon etc
2 galbenusuri plus 1 ou intreg
2 linguri ulei de masline
100 g parmezan ras ( pecorino)
sare, piper





Mai intai prajim baconul in cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie. Intr-un bol batem bine galbenusurile cu oul si amestecam si branza rasa. 






Intr-o oala punem pastele la fiert in apa cu sare si le lasam cat scrie pe ambalaj . Cand acestea sunt fierte , le strecuram si turnam baconul prajit si amestecul de ou cu branza peste paste. Potrivim de sare si piper negru ( daca este posibil proaspat macinat pentru ca trebuie sa se simta bine gustul de piper ). Se servesc fierbinti.



















luni, 11 iunie 2012

Mancare de mazare si costita afumata







Ingrediente:

200 g costita afumata (si fiarta )
400 g mazare de la borcan
1 ceapa
2 morcovi
200 ml sos de rosii
2 linguri ulei
1 cana apa
sare, piper


Intr-o tigaie punem uleiul la incins si prajim costita taiata felii pe ambele parti. O scoatem apoi pe o farfurie . Uleiul folosit il punem intr-o cratita si calim ceapa si morcovul taiate marunt. Adaugam apoi mazarea spalata sub un jet de apa . Putem sa folosim si mazare proaspata sau congelata dar mai intai trebuie sa o fierbem . Adaugam cana de apa , sosul de rosii si costita afumata. Lasam sa fiarba vreo 15-20 minute la foc mediu . Potrivim de sare si piper si servim. Este o mancare foarte rapida pentru o zi de vara cand nu prea aveti chef sa stati prea mult in bucatarie.
















vineri, 8 iunie 2012

Spaghete cu rosii si masline










Ingrediente:

5 rosii
1 ceapa
100 g masline negre fara samburi
400 g spaghete
ulei de masline
1 lingura patrunjel tocat
2 linguri parmezan
sare, piper












Mai intai punem apa cu sare la fiert . Cand aceasta da in clocot punem pastele si le fierbem cat timp scrie pe ambalaj. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa pana se inmoaie. Adaugam apoi rosiile tocate cubulete si  maslinele . Le lasam vreo 5 minute sa se inabuse. Daca e cazul adaugam 1 -2 linguri de apa in care au fiert pastele. Potrivim de sare si piper si adaugam si patrunjelul verde tocat. Scurgem pastele si le punem peste sosul format. Presaram deasupra si parmezanul si amestecam. Servim fierbinti. Sunt foarte rapide si gustoase . Se pot face si de post doar ca renuntam la parmezan.




















joi, 7 iunie 2012

Paine semi cu masline








Ingrediente:

2 cani faina alba
2 cani faina neagra
15 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
250 ml apa
1 pumn de masline tocate fara samburi



Mai intai pregatim maiaua din drojdie , 2 linguri de faina si 2 linguri apa. O lasam sa creasca timp de vreo 1-2 ore. Dupa aia , intr-un castron cernem cele doua tipuri de faini si le amestecam bine. Adaugam maiaua, sarea , apa treptat si maslinele. Facem un aluat mai moale care il punem intr-un vas curat cu o lingura de ulei si il lasam acoperit intr- un loc caldut sa creasca timp de o ora pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut , il punem pe o planseta cu faina si dam forma unei paini. Eu in prima faza l-am facut rotund dar m-am rasgandit dupa aia si i-am dat o forma mai lunga. Il punem intr-o tava unsa cu ulei , il crestam cu un cutit  si il mai lasam sa creasca in tava vreo jumatate de ora. Intre timp incingem cuptorul la 250 grade si apoi punem painea la copt. Am lasat-o o jumatate de ora. Duapa ce am scos-o din cuptor , am infasurat-o in doua prosoape de bucatarie si am lasat-o la racit. A iesit o painica pufoasa si cu o coaja moale. Daca vreti o crusta mai crocanta, lasati-o sa se raceasca descoperit.
















miercuri, 6 iunie 2012

Franzelute








Ingrediente:

1 kg faina
25 g drojdie
1 lingurita sare
450-500 ml apa


Mai intai desfacem drojdia intr-un bol cu apa calduta si 2 linguri faina. O lasam la crescut vreo 2 ore intr-un loc caldut. Dupa aia , cernem faina intr-un castron si adaugam maiaua . Framantam si treptat adaugam apa calduta si sarea. Trebuie sa obtinem un aluat nu foarte tare , nelipicios . Trebuie sa il framantam timp de 15 minute. Il lasam la crescut timp de o 1-1.30 ore . Eu l-am impartit in trei parti egale si le dam forma unor franzelute lunguiete . Le punem intr-o tava de copt unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si le crestam deasupra cu un cutit ascutit. Le mai lasam vreo ora sa creasca in tava si apoi le dam la cuptorul bine incins. Le lasam la copt vreo 20-25 minute. Este o paine frumoasa , gustoasa cu o crusta crocanta si un miez pufos. 










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email