miercuri, 13 iulie 2011

@ the world






Voi lipsi de pe blog pana la sfarsitul lui august cu postarile de retete ( sunt in vacanta "de gatit" ) , asa ca imi ramane doar sa mai postez cateva poze de prin frumoasa zona Trentino din Italia unde lucrez pe sezonul de vara. Va doresc o vara frumoasa tuturor!

Riva del Garda









































luni, 11 iulie 2011

Fasole pastai cu rosii si usturoi




Ingrediente:

3-4 rosii
1 kg fasole pastai
1 cub Knor de gaina
1 ceapa
7 catei de usturoi
1 cana cu apa
ulei
sare, piper






Spalam ceapa si o tocam marunt. Intr-o oala punem putin ulei la incins si adaugam ceapa si cubuletul Knor.






Rosiile le spalam si le taiem cubulete. Cand ceapa s-a inmuiat , le adugam si pe ele in oala.






Le lasam cateva minute si adaugam fasolea spalata si curatata .







 Punem o cana cu apa cat sa le acopere si lasam sa fiarba la foc mic.







Cand fasolea e fiarta, adaugam si usturoiul tocat marunt.






Lasam inca 2-3 minute ...






... potrivim de sare si piper si servim . Este o mancare rapida si usoara. Pofta buna !








vineri, 8 iulie 2011

Omleta cu crenvusti si dovlecei









Ingrediente:
2 -3 oua
1 dovlecel potrivit de mare
2 crenvusti
1 ceapa
sare , piper
ulei




Curatam dovlecelul si ceapa si le taiem bucatele impreuna cu crenvustii .




Intr-o tigaie punem la incins putin ulei si calim putin ceapa...




...apoi adaugam crenvustii si dovlecelul.




Le lasam sa se rumeneasca pana dovlecelul este bine facut. Aveti grija cu ceapa ( nu faceti ca mine , mie mi s-a prins putin) , apoi aduagam ouale batute bine impreuna cu sarea si piperul.




O prajim pe ambele parti si servim .






vineri, 1 iulie 2011

Gogosi



Ingrediente:

500 g faina
25 g drojdie
200 ml lapte caldut
125 g zahar 
2 oua
1 lingura untura
1 zahar vanilat
coaja de lamaie
1 l ulei
zahar pudra
scortisoara



Cernem faina intr-un castron si punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Lasam 1o minute .




 Apoi aduagam ouale...




... si celelalte ingrediente si framantam pana obtinem un aluat.




Il acoperim si il lasam la dospit o ora .




Dupa o ora il punem pe o planseta pudrata cu faina.




Intindem o foaie de 1 cm grosime...




...pe care o taiem cu o cana sau cu alte forme si le mai lasam la crescut timp de o jumate de ora.




Intr-o tigaie ( eu am folosit un ceaun) punem 1 l de ulei la infierbantat. Le coacem in uleiul fierbinte pe ambele parti.












...si le scoatem pe servetele absorbante.




Intr-un castron amestecam zaharul pudra cu scortisoara si il pudram peste gogosi.















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email