luni, 27 iunie 2011

Rondele pane cu geagic








Ingrediente:
2 dovlecei
2 oua
faina
sare, piper
iaurt
usturoi
menta
marar
castraveti


Pentru inceput, spalam dovleceii si ii taiem rondele. Presaram sare peste ei si ii lasam cateva minute. Ii stergem apoi cu servetele de bucatarie.




Ii dam prin faina...




 ... iar apoi prin ouale batute cu un praf de sare si piper.






Ii prajim in ulei pe ambele parti...





...si ii scoatem pe hartie absorbanta.





Din castraveti, iaurt, menta si usturoi facem sosul geagic. Servim cu rosii si cu sosul de iaurt.




vineri, 24 iunie 2011

Geagic







Geagic este varianta turceasca a grecescului tzatziki in care se adauga si menta.


Ingrediente:
500 ml iaurt
2 castraveti 
2 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi
3 frunze de marar proaspat
3-4 frunze de menta verde ( uscata)
sare





Intr-un bol punem iaurtul si radem usturoiul fin pe razatoare.




Adaugam si castravetele ras si el fin si lasat la scurs intr-o strecuratoare.




Amestecam bine, punem sarea...




...adaugam mararul tocat marunt....




...si asezonam cu frunze de menta.




Deasupra punem uleiul de masline. Mie imi place asa de mult ca l-as manca si gol cu paine. Se poate servi la cartofi prajiti , fripturi etc . Noi l-am servit cu dovlecei pane.



miercuri, 22 iunie 2011

Clatite cu gem de capsuni









Ingrediente:

2 oua
 200 ml lapte
 2 linguri zahar
1 praf de sare
faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire
gem de capsuni



Facem un aluat de clatite pe care le coacem . Reteta o avem aici. 






       
Le umplem cu gem de capsuni si le servim pudrate cu zahar praf.













marți, 21 iunie 2011

Paste cu rosii proaspete si busuioc








Ingrediente:

paste scurte( fussili, penne)
4-5 rosii
2 linguri sos de rosii
1 ceapa ( 2 catei de usturoi, eu nu am avut)
busuioc proaspat
sare, piper
ulei de masline






Fierbem pastele in apa cu sare . Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ceapa.






Adaugam apoi rosiile taiate bucatele .






Cand acestea s-au inmuiat putin, adaugam si sosul de rosii. Potrivim de sare si piper.






Adaugam si busuiocul proaspat taiat marunt....






... busuioc din propria cultura.






... si punem pastele fierte si scurse peste sosul din tigaie.






 Le mai lasam cateva minute si servim fierbinti simple sau cu branza rasa pe deasupra .








duminică, 19 iunie 2011

Muschi de vitel cu ciuperci si paste


































Ingrediente:

1 muschi de vitel ( 400 - 500 g )
2 cepe
boia dulce
2 cani apa ( supa)
smantana
ciuperci
sare, piper
rozmarin
ulei de masline
paste ( spaghete, tagliatelle)





















Spalam muschiuletul si il curatam de pielite. Il condimentam cu sare si piper pe ambele parti.




















Intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si prajim muschiul cateva minute pe o parte....




















.... si pe cealalta ( nu mult doar cat sa prinda o crusta frumoasa).



















Intr-o tava punem putin ulei si frunze de rozmarin .

















Punem muschiul in tava si il presaram si pe el cu frunze de rozmarin. Adaugam si o cana de apa . Il dam la cuptor la foc potrivit timp de 45-50 minute. Mai stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava.


















In timp ce carnita se face la cuptor, in tigaia in care am prajit muschiul , punem cepele tocate marunt si le calim.






















Adaugam si ciupercile , boiaua dulce si o cana de apa sau supa.









































Cand sunt facute ciupercile, adaugam smantana, potrivim de sare si piper si luam de pe foc.
























Pastele le fierbem in apa cu sare , iar cand au fiert le scurgem si turnam putin ulei de masline peste ele sa nu se lipeasca.




















Muschiuletul il scoatem cand s-a facut si il feliem.
















Feliile le mai punem in sosul din tava .




















Servim 2 felii la o portie impreuna cu paste si ciuperci cu sos.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email