marți, 24 mai 2011

Cornuri pufoase cu rahat





































Reteta pentru cornuri o avem aici. Le umplem doar cu rahat ( sau altceva , ciocolata de ex. ) si daca nu e post , apa se poate inlocui cu lapte. Sunt foarte bune la micul dejun cu o cana de lapte alaturi.


















































































































































duminică, 22 mai 2011

Tiramisu





















Imi pare rau ca nu am facut reteta originala din cauza ca nu am gasit in zona mea mascarpone. Astfel am cumparat o crema tiramisu de preparat cu lapte dar gustul nu se compara.


Ingrediente:

400 g piscoturi
1 crema Tiramisu
200 ml lapte
200 ml cafea espresso
1 esenta rom
4 linguri zahar
1 zahar vanilat
cacao pt ornat




Pentru inceput facem crema conform instructiunilor de pe plic si o dam la rece. Apoi preparam o cafeaua si o amestecam cu zaharul si esenta de rom. Pe o tava punem piscoturile pe rand unul langa altul dupa ce le inmuiem bine in cafea.






















Peste piscoturi punem jumatate din crema.





















Asezam mai un rand de piscoturi inmuiate in cafea...





















...si pe deasupra punem crema ramasa. Pudram apoi cu cacao din belsug.



















Dam la rece cateva ore (3-4 apx) si servim.




















luni, 16 mai 2011

Escalop cu ciuperci




































Reteta preluata de la Laura Laurentiu modificata putin.

Ingrediente:

600-800 g cotlet de porc dezosat ( 6-8 felii)
300 g ciuperci
3-4 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
faina alba
sare, piper
250-300 ml apa fierbinte ( eu am pus vin
alb)
1 lingura smantana ( optional ) ( eu am folosit ambele)
1 lingura sos de rosii ( optional)




















Carnea o spalam, o feliem si o stergem . O batem cu ciocanul de snitele si o condimentam cu sare si piper. Punem uleiul la foc intr-o tigaie si calim usturoiul cateva minute, apoi il scoatem si il aruncam.























Punem apoi feliile de carne si le prajim pe ambele parti.












































Le scoatem cand sunt rumene si le pastram la cald.
























In uleiul folosit punem ciupercile taiate si le prajim putin, apoi adaugam vinul ...











































.... si feliile de carne .























Adaugam sosul de rosii ....,























.... mai completam cu putina apa cand vinul s-a evaporat si lasam la foc mic pentru 20 minute.Potrivim de sare si piper.























La sfarsit adaugam smantana ( se poate servi numai cu sosul de ciuperci dar mie imi place combinatia asta de sos de rosii cu smantana) . Servim cu diverse garnituri ( in cazul meu am ales niste taitei lati).






























Prajitura marmorata




































Ingrediente:

250 g faina
125 g zahar
125 g unt ( sau margarina sau untura)
4 oua
2 linguri cacao
1 pachet praf de copt
1 pachet zahar vanilinat




















Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul.




















Untul sau margarina ( in cazul meu ) il frecam spuma si adaugam pe rand galbenusurile, zaharul vanilinat si in final albusurile . Apoi adaugam faina si praful de copt.

























Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina , punem jumatate din compozitie.



















In jumatatea ramasa adaugam 2 linguri de cacao si omogenizam bine.













































Turnam peste compozitia din tava.....



















...si intindem usor peste tot.


















Dam la cuptor la foc potrivit timp de 35-40 minute.


















Dupa ce s-a racit o taiem si o pudram cu zahar praf.



duminică, 15 mai 2011

Paine Tandir (Tandoori)




















Reteta am luat-o de aici . O painica delicioasa care s-a mancat rapid de tot.


Ingrediente:


7 gr drojdie uscata ( 15 g drojdie proaspata)
1 lingurita zahar ( in reteta nu era)
1 lingurita sare
1 1/2 cana apa calduta
3 cani faina ( plus extra pentru framantare)
1 galbenus de ou
1 lingurita seminte mac sau susan




Intr-un castron punem faina, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia , zaharul si 2 linguri de apa calduta. Lasam vreo 10 minute iar apoi incepem sa framantam adaugand sarea si apa treptat pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.




















Il punem pe o suprafata si il mai framantam si il pliem timp de 8-10 minute pana devine un aluat elastic.





















Il punem din nou in castron , il acoperim si il lasam la caldura timp de o ora si jumatate. Dupa ce a crescut il luam si il punem pe o suprafata presarata cu faina.








































Il aplatizam cu mainile pana ii dam o forma lunguiata, iar cu sucitorul rulam pana obtinem o paine lunga plata ( 1,27 cm grosime, 35 cm lungime si 20 cm latime).





















Il punem intr-o tava unsa cu ulei....


















....si cu ajutorul unui cutit facem niste taieturi superficiale si pe o parte si pe alta.


















Ungem pe deasupra cu galbenusul batut si presaram mac sau susan .


















Dam la cuptor la foc mediu pana se coace ( 20-25 minute) sau pana devine rumena pe deasupra.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email