sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cozonac cu nuca si rahat





































Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g faina
150 ml lapte
125 g zahar
25 g drojdie
50 g unt
50 ml ulei
4 galbenusuri
1 ou
sare

Pentru umplutura:

4 albusuri
200 g nuca
100 g rahat
100 g zahar




Pentru maia, dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar si faina i
n 50 ml lapte caldut.Lasam sa dospeasca la loc caldut timp de 20 minute. Mixam oul cu 2 galbenusuri cu sarea. Zaharul il dizolvam in laptele caldut. In
tr-un castron cernem faina , fac
and o adancitura in mijloc unde punem maia
ua dospita, laptele , galbe
nusurile batute spuma si 25 ml ulei.Aluatul se framanta bine timp de o jumatate de ora impreuna cu untul topit. Il acoperim cu un servet si il lasam la loc cald pentru o ora.























Pentru umplutura , batem cele 4 albusuri spuma, adaugam zaharu
l , mai batem pana acesta se dizolva. Incorporam nuca usor si adugam si rahatul taiat cubulete.






















Dupa o ora de crescut, aluatul il impartim in doua si fiecare bucata o intindem pe o suprafata pudrata cu faina. Pe acestea intindem umplutura . Rulam cele doua bucati si le impletim .












































Il punem intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si il mai lasam pentru 20 de minute sa stea creasca. Dupa aia, il ungem cu un galbenus batut spuma si presaram cu mac.






















Il dam la cuptor si il coacem 10 minute la foc iute , si timp de 35-40 minute la foc potrivit. Dupa ce il scoatem , il ungem din nou cu galbenus.







































marți, 26 aprilie 2011

Masa de Paste 2011

Masa noastra de Paste a continut urmatoarele:
Oua rosii


















Pasca cu branza dulce























Sunca fiarta
Rulada din carne tocata
Drob de pui
Salamuri si sunci cumparate
Dobos aperitiv
Snitele, chiftele






















































Tarte umplute cu salata beouf
Lamai umplute cu pasta de ton
















































Oua umplute

















Branzeturi
Rosii, castraveti , ridichi, ceapa si usturoi verde, masline negre si verzi




















Supa de rata





















Sarmale coapte in cuptor





















Prajitura Snikers si Cub de gheata




































Tort de ciocolata



vineri, 22 aprilie 2011

PASTE FERICIT!






La Sarbatoarea Sfintelor Pasti sa coboare linistea si pacea, minunea Invierii lui Isus sa dainuie in inimile tuturor, sa va lumineze viata si sa va aduca renasterea credintei, a sperantei , a bucuriei, cu bunatate si caldura in suflete.
HRISTOS A INVIAT!

duminică, 17 aprilie 2011

Cod cu portocale























































Pt duminica Floriilor am incercat o reteta mai speciala, dar usor de facut si delicioasa in acelasi timp.


Ingrediente:

1kg cod ( se poate folosi si altfel de peste )
ulei
2 portocale
1 lamaie
200 g vin alb( eu am pus roze)
sare, piper



















Curatam pestele, il spalam si il presaram cu sare si piper. Portocalele si lamaia le taiem felii . Intr-o tava punem niste ulei ( de masline de preferat ), si asezam feliile de portocale si cele de lamaie.





















Peste ele asezam pestele. Deasupra turnam niste ulei si mai punem un rand de felii de lamaie. Adaugam si vinul si dam la cuptor pentru o jumatate de ora.


















Servim alaturi de cartofi natur, legume , orez sau maioneza de usturoi, insotit de un pahar de vin . Pofta buna!



































vineri, 15 aprilie 2011

Peste pane cu nuca de cocos































Ingrediente:


4 bucati peste ( pastrav , macrou, merluciu)
faina
nuca de cocos
pesmet
2 oua
1 lamaie
ulei
sare, piper

















Spalam pestii , ii curatam si ii taiem i
n doua. Ii stropim cu zeama de lamaie .
























Intr-un bol batem ouale cu sarea si piperul.






















Pregatim pe farfurii faina, pesmetul (eu am avut si simplu si auriu) si nuca de cocos.






































Pesmetul il amestecam cu nuca de cocos.






















Dam pe rand pestii , mai intai prin faina, apoi prin oul batut si apoi prin amestecul de pesmet.






























































Ii prajim in ulei incins si ii scoatem pe hartie absorbanta.





















Servim alaturi de cartofi natur, legume sau orez ( in cazul meu).





















joi, 14 aprilie 2011

Paine de casa




















































Ingrediente:

400 g faina
200 ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar25 g drojdie
Cernem faina si in mijloc facem o gropita in care punem drojdia cu 1 lingu
ra de apa si zaharul. Lasam pentru 10 minute la dospit.



















Dupa cele 10 minute adaugam apa calduta , sarea si uleiul si framantam pana ce aluatul se desprinde de pe vas si maini. Lasam o ora la crescut intr-un loc caldut. Dupa o ora...



















...luam aluatul , il punem pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in patru ( initial, dar dupa m-am rasgandit)....
















Doua bucati le impletim, iar din celelalte doua, le-am remodelat si le-am impartit in trei si le-am impletit ( cu un mic ajutor de bucatar :) , se vad doar manutele)














































Le asezam in 2 tavi de chec unse cu ulei si le mai lasam la crescut pentru 30 minute.












































Dupa ce au crescut, le ungem cu apa si presaram faina.



















Le dam la cuptor si le coacem timp de 30-40 minute.







































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email