joi, 31 martie 2011

Pizza " Quatro Stagioni"




















Avem nevoie de aluat de pizza si ca topping:

sunca
salam
ciuperci
ardei verde si rosu
masline
sos de rosii
cascaval sau altfel de branza(eu am pus bucatele de emmentailer si branza topita)
oregano, busuioc


Din aluatul de pizza intindem 2 foi si le pu
nem in tavile unse cu ulei. Le ungem cu sos de rosii amestecat cu busuioc si oregano. Peste ele punem sunca, salamul taiate felii subtiri, ar
deiul, ciupercile si maslinele. Adaugam si branza taiata in bucatele si dam la cuptor .




















































































































Salata orientala




















Avem nevoie de:


5-6 cartofi
5 oua
2-3 cepe
2 castraveti murati
o mana de masline( cca 150 g)
sare, piper
ulei
otet


Curatam cartofii , ii spalam si ii crepam in patru. Ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii lasam la racit ....


















Adaugam peste ei ceapa taiata juliene....



















... apoi castravetii murati taiati felii...



















...adaugam si maslinele....




















Ouale le-am fiert inainte si pe urma le adaugam p
este mancare taiate in patru .



















Potrivim de sare si piper, adaugam 2-3 linguri de ulei ( eu am pus de masline) si 1 lingura de otet( in cazul meu, otet balsamic, de aici si culoarea mai inchisa a mancarii).






















Orez sarbesc


















Avem nevoie de :

2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 ardei verde
200 g ciuperci
250 g orez
supa de legume(sau apa fierbinte)
ulei
sare, piper
patrunjel verde




















Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam marunt. Intr-o oala punem niste ulei si le punem la calit.


















Adaugam si ardeiul rosu si cel verde....







































...si adaugam ciupercile.



















Le lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam o cana de apa sau supa de legume....



















Apoi adaugam si orezul ( eu l-am fiert separat in apa si sare).




















Le mai lasam sa dea un clocot la foc mic , potrivim
de sare si piper si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. O mancare usoara pentru zilele de post.




















miercuri, 30 martie 2011

Spaghete cu creveti


















Avem nevoie de:

400 g spaghete

1 cutie creveti (apx 200 g)

1 ceapa

1 catel usturoi

200 ml suc de rosii

1 lamaie

ulei de masline

sare, piper



















Intr-o oala cu apa cu sare punem spaghetele la fiert, cand apa da in clocot.




















Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si punem la calit la foc mic ceapa si usturoiul taiate marunt....



















Dupa ce ceapa a devenit sticloasa, adaugam crevetii .




















Prajim crevetii la foc mic cateva minute ( cca 4-5 min), apoi adaugam sosul de rosii si marim focul .




















Lasam sa fiarba putin , apoi adaugam sucul de la o lamaie si potrivim de sare si piper. Peste acestea punem pastele fierte si scurse si le lasam sa se intrepatrunda. Servim fierbinti.







































marți, 8 martie 2011

8 Martie

















LA MULTI ANI tuturor femeilor , sa fie iubite si rasfatate de cei dragi si o primavara frumoasa!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email