duminică, 19 septembrie 2010

Tort de ciocolata cu pere






















Pentru ca am fost mutata intr-o alta parte si neavand prea mult timp sa gatesc , si plus de asta fiind si singura , nu am mai postat nimic in ultima vreme. Acum revin cu o reteta de tort luata din "Secretele bucatariei", dar modificata putin. Avem nevoie de:

Pt blat:

3 oua( in reteta erau doar 2)
150 g zahar
50 ml ulei
50 ml lapte
150 g faina
5 ling cacao
1 plic praf de copt

Pt " crema":
2 cutii compot de pere( a 850 ml)
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri praf Tort Gelee
600 g frisca( eu am pus doar 500 ml si asa mi s-a parut destul de mult)
2 ling ciocolata rasa



Se infierbanta cuptorul la 200 de grade . Batem ouale cu 125 g zahar, inglobam uleiul si laptele , apoi faina amestecata cu 2 ling cacao si praf de copt. Asezam totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor pt 40-45 min. scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
Scurgem apoi perele din compot si le asezam pe blatul de tort. Preparam apoi o glazura de gelatina din praful Tort Gelee si 500 ml suc(compot) de pere, conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam gelatina peste pere si lasam sa se intareasca.
Batem frisca impreuna cu 3 ling cacao si 1 ling zahar si zaharul vanilat. O punem peste pere si dam totul la frigider. Inainte de servire se presara ciocolata rasa.


































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email