miercuri, 6 ianuarie 2010

Escalop de porc "Zingara"


















Reteta asta imi place cel mai mult de cate ori mananc la restaurant.Fiind f ocupata in ultima vreme abia am asteptat sa-mi rezerv timp sa o fac.

Avem nevoie de:


1 kg carne de porc(cotlet preferabil)
1 ceapa
150 g sunca( eu am pus si salam taranesc)
200 g ciuperci
1 pahar vin (de preferabil alb pt ca eu am pus rosu si mi-a cam schimbat culoarea la sos)
2-3 ling pasta de tomate(sau sos de rosii)
1 ling faina
sare, piper
1 ardei iute
1-2 catei de usturoi





















Taiem sunca felii subtiri si ciupercile dupa ce le-am curatat inainte.



















Ceapa taiata marunt o calim in putin ulei, apoi adaugam sunca si ciupercile...



















Dupa ce s-au calit , adaugam vinul....







































...pe urma sosul de rosii(eu nu am mai pus faina ca oricum mi s-a parut prea gros sosul)...



















Adaugam si usturoiul tocat marunt si ardeiul iute , potrivim de sare si piper si lasam la foc mic.In acest timp , carnea o taiem bucati ca si pt snitel , o batem putin si o dam cu sare si piper pe ambele parti.



















O prajim intr-o tigaie cu putin ulei...



















...cand e gata, punem bucatile de carne peste sos si lasam cateva min sa se patrunda.



















Servim alaturi de carofi piure.


Premiu

















Am primit un premiul de la "Sarea in Bucate" careia ii multumesc foarte mult si vreau si eu sa il ofer tuturor fetelor din lista mea pt ca eu cred ca fiecare blog este apreciat.Multumesc mult inca odata!

Ciorba taraneasca



















Avem nevoie de:

1 kg carne (de vita dar eu am pus carne de porc)
1 os afumat
4-6 carofi
1 ardei rosu
2 morcovi
1 ceapa
legume congelate( mazare, fasole verde, brocoli etc) (e mai bine daca avem proaspete)
sare, piper
smantana




















Spalam osul si carnea si o taiem bucatele...




















Eu o calesc putin pt ca asa imi place dar nu e necesar inainte de a o pune la fiert.




















Legumele le spalam si le taiem cubulete...





















...si la fel ca si carnea le calesc intr-o ling de ulei...





















...pe urma punem 2 cani cu apa si adaugam osul si carnea bucati si lasam la fiert 1 ora.





















Dupa 1 ora cand sunt aproape fierte , adaugam cartofii taiati cubulete si legumele congelate si le lasam sa mai fiarba apx 30 min.




















Dupa ce au fiert toate , potrivim de gust cu sare si piper si o servim fierbinte cu ardeii iuti si cu smantana( cui ii place).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email