miercuri, 18 noiembrie 2009

Pilaf cu ciuperci





















Avem nevoie de :

1 cana orez
4 cani apa
2-3 ling ulei
2 cepe
1 morcov
1 gogosar rosu
ciuperci
sare, piper



Tocam ceapa , morcovul si areiul marunt si le punem la calit in putin ulei.




















Dupa ce s-au muiat, punem orezul si il calim putin si pe el. Punem si ciupercile (eu am avut ghebe), potrivim de sare si piper si adaugam apa. Lasam sa dea un clocot si pe urma luam tigaia si o punem pe aburi pe o alta oala. Lasam pana orezul este facut dar nu mestecam in el ca sa nu se sfarame. Noi am servit cu castraveti murati(fiind zi de post) dar se poate folosi si ca garnitura.



















































Peste cu legume




















Avem nevoie de:

4 pesti ( eu am folosit merluciu)
2 ardei grasi rosii
2 cepe
150 ml vin alb
sare , piper
foi de dafin


Curatam pestii, ii spalam si ii portionam .Ii dam prin faina alba si ii prajim in putin ulei. In alta tigaie calim ceapa taiata julien si ardeiul. Dupa ce s-au calit punem bucatile de peste, condimentam , adaugam si foile de dafin si turnam vinul.Lasam sa dea un clocot atat cat sa se patrunda aromele in peste si servim cu cartofi natur si cu mujdei de usturoi alaturi.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email