joi, 27 august 2009

Supa de pui cu taietei

















Avem nevoie de :

carne de pui
2 morcovi
1 ceapa
200g telina
sare, piper
patrunjel verde
taietei


Carnea de pui se curata si se spala bine. Se pune la fiert intr-o oala cu 3-4 l apa rece.Se lasa sa fiarba la foc mic.Se adauga zarzavaturile taiate bucatele si se lasa sa fiarba toate.Se spumeaza de cate ori este nevoie pentru a iesi o supa limpede. Dupa ce au fiert toate, se scot si se strecoara supa. Se adauga taieteii(de preferabil fierti separat) si se lasa sa mai dea un clocot. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjel verde.


Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

















Avem nevoie de:

1 kg ciuperci (de preferabil proaspete)
1 ceapa
200 ml smantana
200 ml apa
2 linguri faina
1 lingura boia dulce
ulei
patrunjel verde
sare, piper




















Se caleste ceapa in ulei la foc mic. Se curata ciupercile si se tau bucatele , inclusiv coditele. Se adauga peste ceapa si se calesc vreo 5 minute.Se adauga apoi apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba vreo 10 min apx. Cele 2 linguri de faina se amesteca cu apa si se pun peste.Se lasa sa dea in clocot, adaugam boiaua, si la sfarsit cand e aproape gata turnam smantana.Potrivim de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat.Servim cu mamaliguta.




















miercuri, 26 august 2009

Oua umplute cu ton



















Avem nevoie de:

6 oua
1 conserva de ton (125-150g)
3-4 linguri maioneza
1 lingurita zeama de lamaie
1/2 ceapa rosie mica
1/2 legatura patrunjel


Ouale se fierb tare , se decojesc si se tau in doua pe verticala. Se scot galbenusurile si se pun intr-un bol.Se adauga tonul scurs, zeama de lamaie, maioneza , ceapa tocata marunt si patrunjelul si se amesteca bine.Cu o lingurita se ia din aceasta compozitie si se umplu albusurile.Se aseaza pe un platou uns cu maioneza si se orneaza dupa imaginatie.




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email