miercuri, 15 iulie 2009

Pui marocan


















De mult vroiam sa incerc aceasta reteta si iata ca , ...finally am reusit.

Avem nevoie de:

1 kg carne de pui( piept sau pulpe, eu am folosit pulpe)
250g stafide
1 lamaie
1 portocala
scortisoara
menta
usturoi
ardei iute(eu am folosit chili)


















Portionam carnea de pui in bucati si o punem la macerat pentru 30 de min in zeama de lamaie si portocala amestecata cu stafidele , scortisoara si praful de chili.

















































Pe urma le scoatem si le prajim in ulei incins.



















Dupa ce s-au rumenit, turnam zeama in care au stat la macerat si lasam la foc mic.Adaugam usturoiul tocat marunt si menta la final( eu am folosit menta verde din gradina dar se poate folosi si uscata).



















Combinatia de stafide cu scortisoara si zeama de lamaie si portocala are un gust demential.Merita incercat. Se servesc cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde.



















Tocanita de pui cu dovlecei

















Avem nevoie de:

2-4 pulpe de pui
2 dovlecei
3 cepe
1 ardei gras rosu
ceapa verde
marar verde
sare
piper


Spalam pulpele.Dovleceii ii spalam si ii curatam de coaja, dupa care ii taiem cubulete. Ceapa si ardeiul gras le tocam marunt dupa care le calim intr-o tigaie cu putin ulei.Adaugam si dovleceii si ii calim pana se moaie. Punem pulpele taiate si acoperim cu apa.Le lasam 20 min sa fiarba dupa care adaugam ceapa verde tocata marunt si mararul si potrivim de sare si piper.Pofta buna!



































vineri, 10 iulie 2009

Chec cu ciocolata alba si stafide


















Reteta am luat-o din Practic in bucatarie.

Avem nevoie de:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri faina
6 linguri apa
100g ciocolata alba rasa
100g stafide
1 zahar vanilat
1praf de copt
1 esenta de rom (eu am uitat de ea)
putin ulei de uns tava
faina de tapetat
2 ling cacao



















Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom(eu le-am pus in putina apa).Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu zaharul si apa...




















...iar galbenusurile le frecam bine cu zaharul vanilat si praful de copt timp de 10 minute.




















Amestecam apoi albusurile spuma cu galbenusurile si adaugam faina in ploaie. Luam 2 tavi de chec, le ungem cu ulei si tapetam cu faina.Din compozitia obtinuta oprim putin unde adaugam ciocolata alba, cacaua si stafidele inmuiate si scurse, iar restul de compozitie o turnam in cele 2 tavi. Turnam apoi si compozitia cu stafidele peste cea din tava. Cu ajutorul unei furculite , amestacam cele doua compozitii pentru a obtine diverse forme.



















Punem tavile in cuptorul incins pt apx 15 min , dupa care se reduce focul.Lasam la cuptor 40 min.


















joi, 9 iulie 2009

Salata de vara

















Vara de obicei prefer salatele pt ca trebuie sa am grija la silueta:D.
Avem nevoie de :

salata verde
sunca
masline
rosii
branza
ulei de masline
zeama de lamaie
sare, piper

Rupem salata in fasii mici, taiem sunca cubulete, rosiile tot cubulete, adaugam maslinele si potrivim de sare, piper, ulei si zeama de lamaie.Pe deasupra radem putina branza telemea(sau altfel) si iese o bunatate usoara si rapida.

Dovlecei pane

















O reteta simpla si usoara.

Avem nevoie de :
2 dovlecei
3 oua
faina
sare

Spalam bine dovleceii, ii taiem felii si ii presaram cu sare. II lasam cateva minute sa stea, apoi ii scurgem de zeama .



















Batem ouale bine cu sare....



















...trecem dovleceii prin faina...



















...si apoi prin oul batut...



















...si ii prajim in uleiul incins.




















Le scoatem pe un platou , pe servetele absorbante. Se servesc cu mujdei de usturoi. Eu i-am servit pe felii de paine neagra cu rosii.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email