luni, 18 mai 2009

Premii

Am primit cateva premii de la Diana careia ii multumesc foarte mult si imi cer scuze ca nu le-am ridicat pana acum. Le ofer si eu mai departe tuturor culinareselor care imi urmaresc blogul.












































































duminică, 10 mai 2009

Peste prajit cu sos racoritor


















Ingrediente:

2-4 pesti (macrou,pastrav, merluciu)
sare
piper
faina de malai
ulei pt prajit




















Pestii se spala si se curata de solzi si se tau bucati potrivite.





















Bucatile de peste se sterg de apa si se dau prin faina de malai....




















... si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.




















Se prajesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie.



















Se pot servi alaturi de cartofi natur si mamaliguta. Noi i-am servit asa simpli cu sos de usturoi cu smantana.Reteta o aveti aici.

Sos racoritor



















Pt acest sos avem nevoie de niste catei de usturoi, frunze de patrunjel , cateva frunze de menta, smantana, sare si 1-2 linguri de ulei de masline. E un sos aromat si foarte racoritor care merge atat la pui cat si la peste.




















Taiem cateii de usturoi marunt...




















...adaugam sare peste (eu am cam exagerat)...




















...si ii pisam bine.Adaugam si uleiul de masline si amestecam .





















Frunzele de patrunjel si cele de menta le tocam si pe ele marunt...




















...si le adaugam peste usturoi.




















Pe urma adaugam si smantana si il dam la putin la rece.



















luni, 4 mai 2009

Chec cu nuca si stafide

















Ingrediente:

4 oua
100 ml ulei
200 g zahar
2 esente (vanilie, lamaie etc)
1 praf de copt
150 g faina
1 ling cacao
nuca macinata
stafide



















Pt inceput separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt, uleiul si esentele.




































Albusurile se bat spuma cu zaharul.



















Se adauga si galbenusurile...



















...apoi faina...



















...nuca macinata( se poate pune si nuca taiata mai mare, dar eu aveam nuca gata macinata)...


















...si apoi punem si stafidele .



















Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei ( unt) si tapetata cu faina dar pastram cateva ling de compozitie care le amestecam cu cacaua, o punem pe deasupra aluatului din tava si o dam la cuptorul preincalzit pt 30-35 min.


















Dupa ce s-a copt , il lasam sa se raceasca si il pudram cu zahar.

































Culoarea inchisa e de la nuca dar e delicios mai ales cu o cana cu lapte:)

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email