joi, 30 aprilie 2009

Pernute picante din cartofi

















Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Ingrediente:
2 oua
5 cartofi
faina (apx 375-400g)
50 g unt
50 g cascaval
susan
praf de usturoi
curry(eu am pus chilli)
sare
piper



















Cartofii se pun la fiert si dupa ce au fiert se scot si se lasa la racit.Dupa asta se rad pe razatoare. Apoi adaugam ouale, cascavalul si untul de la frigider date tot pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, sare si piper.Amestecam toate ingredientele bine ...



















... si adaugam faina pana obtinem un aluat elastic.




















Din acest aluat intindem o foaie de 0,5 cm pe o suprafata cu faina si o taiem in patratele sau romburi...



















... pe care le prajim in baie de ulei.



















Le scoatem pe hartie absorbanta si le servim atat calde cat si reci.


duminică, 26 aprilie 2009

Melcisori cu nuca si scortisoara









Reteta am luat-o de la Isabela careia ii multumesc.

Ingrediente pt aluat:

500g faina
1 cub de drojdie
250 ml lapte
50g zahar
80 g unt
1 ou
sare



















Pt umplutura:

nuca macinata
zahar
scortisoara
unt topit

Pt uns:

1 galbenus amestecat cu smantana sau lapte



















Mai intai facem un aluat...



















... care il lasam la crescut o ora.



















Intindem aluatul intr-o foaie pe o suprafata presarata cu faina,...



















...apoi o ungem cu untul topit...



















...peste care punem amestecul de nuca cu scortisoara si zahar.





















Rulam foaia si taiem melcisori lati.



















Punem melcisorii intr-o tava unsa putin cu ulei...


















...ii ungem cu galbenusul si dam la cuptor pt 20 de min. Pofta buna!




miercuri, 22 aprilie 2009

Salata usoara


















Dupa "abuzul" de mancare de sarbatori, azi nu am mai mancat decat o salata rapida facuta din :
2 rosii, 1 castravete, 2 ridichi, 1 ceapa verde, patrunjel, masline, putina sunca slaba si branza toate taiate bucatele. La sfarsit am asezonat-o cu putina zeama de lamaie, sare, piper si ulei de masline. Nimic mai bun!


Pizza delicioasa


















Nu stiu cum se face ca tot timpul dupa sarbatori raman in frigider tot felul de mezeluri, cascaval , masline etc si atunci ... facem pizza din ele care se mananca rapid de tot.

Facem un aluat din 1/2 cub de drojdie, 300 g faina , 2 ling ulei, sare, 1 lingurita zahar si 200 ml apa calduta care il lasam la crescut pt 30 minute.

Dupa ce a crescut, il impartim in doua foi pe care le intindem(de preferabil cu mana), le punem in tavi, le ungem cu ketchup sau sos de rosii( de preferabil) amestecat cu condimente (busuioc, oregano) Dupa asta punem sunca, salam , cascaval, masline, ardei gras, ceapa (cam tot ce am prin frigider dar cu masura hi...hi..hi...). Pe deasupra mai presaram putin cascaval ras si mai adugam si un ou batut bine si o dam la cuptor. E delicioasa ( de data asta mi s-a parut mai buna ca niciodata).



















































































































Tortul Cosulet cu oua rosii





















Avem nevoie de:

6 oua
6 ling zahar
6 ling faina
1 praf de copt
esenta de rom
zahar vanilat
4 ling apa
2 ling ulei



















Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu cele 2 ling de ulei si praful de copt.



































Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si apa...



















... si le amestecam cu galbenusurile.




















Peste acestea adaugam faina in ploaie si amestecam.



















Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina ...



















... si dam la cuptorul incins pt 30-35 min. Dupa ce s-a copt il lasam la racit si pe urma il feliem in doua. Insiropam blaturile cu un sirop facut din 200 ml apa, zahar si esenta de rom.

Pt crema eu am folosit 2 plicuri de crema de cacao cu aroma de rom din comert amestecata cu 200 g unt frecat spuma dar e ultima oara cand fac o asemenea gresala pt ca nu am fost foarte multumita de ea. Am imbracat tortul tot cu crema de cacao si l-am ornat cu putina frisca; cosuletul l-am facut tot din crema folosita la alta prajitura ca sa fie de alta culoare si ouale le-am facut din jeleuri .Nu am gasit altceva mai bun(ceva oulete mai mici colorate).



































































Si asa arata pe dinauntru (dupa ce jumate era gata mancat)


luni, 20 aprilie 2009

Bunatati de Paste



















Tortul "Cosulet cu oua "


Tort cu ciocolata



















Pasca cu branza





















A doua pasca mai micuta( noi tot timpul facem doua)




















Prajitura "Cuburi de gheata" (care nu lipseste de la nici o sarbatoare)



















Aperitive-platouri
















































Salata de beuf







































Oua umplute

















Si am mai avut ouale rosii , bineinteles , ciorba taraneasca si friptura de vitel (nu de miel cum e traditia desi avem 5 miei acasa :)) dar de la care nu am fotografii.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email