miercuri, 18 februarie 2009

Aripioare cu sos

o
















8-10 aripioare
2 morcovi
2 cepe
1 catel usturoi

Se spala aripioarele si se condimenteaza .

















Se pun la prajit intr-o lingura de ulei si se lasa sa se rumeneasca.





















Se scot pe o farfurie.

















In uleiul in care s-au prajit aripioarele se pune usturoiul taiat marunt la calit , apoi ceapa tot tocata marunt si morcovul. Se calesc pana se inmoaie si pe urma se adauga aripioarele. Se pune o cana cu apa si se lasa sa fiarba inabusit vreo 10 min. Se scot si se servesc cu sosul format. Noi le
-am servit alaturi de cartofi piure si muraturi.



























Spaghete cu sos de rosii


















500 g spaghete
200 g sunca
2 catei usturoi
1 ceapa
2 rosii
150 g cascaval(parmezan)
busuioc, oregano
sare, piper

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei.Se lasa sa fiarba fara capac si se mesteca in ele sa nu se lipeasca. Se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa la stors.Intre timp se pune ceapa si usturoiul la calit, se adauga sunca si pe urma se adauga rosiile decojite si taiate marunt.Se pun condimentele si se potriveste de sare si piper.Cui ii place picanteria poate sa adauge si un ardei iute. Se pune sosul peste paste si se servesc fierbinti cu cascaval presarat pe deasupra.

miercuri, 11 februarie 2009

Rulada de cascaval

















Reteta am imprumutat-o de la Veronica.
Avem nevoie de :

300g cascaval dat pe razatoarea mica
1 pateu mic
250 g unt sau margarina (200g se amesteca cu cascavalul si 5o g se amesteca cu pateul)
2 oua fierte tare
muraturi (castraveti, gogosari)
sare, piper

Se amesteca cascavalul ras cu untul/ margarina , se pun condimente, se face o pasta uniforma. Se intinde o folie de celofan si se unge cu putin ulei. Se aseaza copozitia peste aceasta si se intinde usor cu mana intr-un strat uniform. Deasupra peste pasta se intinde o cutie de pate de ficat amestecat cu piper si unt. peste acesta se presara muraturile taiate marunt iar la urma se pun ouale fierte si taiate cubulete. Se ruleaza , se infasoara in celofan si se da la rece de pe o zi pe alta. Se serveste taiata rondele.

Salata boeuf























1/2 kg carne de vita sau de pui
1 kg morcovi
1 kg cartofi
300g mazare
1/2 kg castraveti murati
300g mazare
250g maioneza
patrunjel
sare, piper

Se ia mazarea, morcovii si cartofii si se fierb. Carnea se fierbe separat. Dupa ce au fiert toate se scot si se lasa la racit . Se tau cubulete cat mai mici si se amesteca impreuna. Se adauga si castravetii taiati si mazarea. Se pune patrunjelul si se potriveste de sare si piper si se adauga maioneza facuta din 2 galbenusuri, 250 ml ulei si o ling-ta mustar. Compozitia se asaza pe platouri sau boluri si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
































































Prajitura cu 2 blaturi




















Pt blatul 1:
3 oua, 3 ling zahar, 3 ling faina, 1/2 praf de copt, coaja rasa de portocala
Pt blatul 2:
4 albusuri, 200g nuca prajita si taiata, 2 ling faina, 2 ling cacao

Bati ouale spuma si adaugi , dupa caz faina, zaharul, praful de copt si coaja de portocala pt blatul 1 si faina , nuca si cacao pt blatul 2. Faci 2 blaturi care le pui intr-o tava unsa si tapetata cu faina si le coci pe rand pt 25-30 min.




















































































































Pt crema:
4 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 ling cacao.
Freci galbenusurile cu zaharul , pe baie de aburi, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, adaugi un pachet de unt, frecat spuma. Imparti compozitia in doua. In prima jumatate pui 2 ling cacao si ungi cu ea primul blat(cel galben). Peste acestea , pui blatul de albusuri(cel negru) si il ungi cu cealalta jumatate de crema. Presari nuca macinata sau ciocolata rasa si dai prajitura la frigider pt 3 ore. e delicioasa si are si un aspect placut chiar daca pozele mele nu sunt asa de reusite.








Bulete de cascaval



















500 g cascaval sau branza mai grasa (eu am pus jumate si jumate)
2 oua
4 ling faina
1 praf de copt





















Se amesteca bine toate ingredientele si se formeaza bile de marimea unei cirese.Se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin si se scot pe hartie absorbanta. Se servesc atat calde cat si reci.





Cornuri moi in doua culori





















Reteta am luata de la Amalia si cred ca si la Isabel am vazut-o.Multumesc.
Pt aluat:

1 kg faina
2 oua
25 g drojdie
1 plic zahar vanilat
150 g unt
2-3 ling miere(3-4 ling zahar)
250 ml lapte

Se pune drojdia impreuna cu putina apa calduta si faina sa creasca, apoi se adauga ouale, mierea, untul si laptele adaugand treptat faina. Se framanta bine pana aluatul se desprinde de pe vas. Se imparte in doua si intr-o jumatate se adauga cacao. Se framanta bine si se lasa la crescut o jumatate de ora.
Fiecare jumatate de aluat se imparte in 5 parti. Se ia o parte alba si se intinde, apoi o parte cu cacao si se intinde. Se suprapun si se intinde bine si se impart in triunghiuri care se umplu cu dulceata, rahat sau finetti. Eu le-am umplut cu dulceata(ce aveam ).Se pun in tava unsa si tapetata cu faina si se coc la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min.
Intre timp se pregateste un sirop din 250 ml apa si 150g zahar.Se trec cornuletele prin acel sirop si se aseaza pe un platou. Eu le-am presarat si cu nuca de cocos.Sunt foarte bune.

Ciorba radauteana






400 g piept de pui
2 cepe
2 morcovi
5 galbenusuri
300g smantana
2-3 ling faina
1 ling-ta mujdei de usturoi
1/2 leg verdeata
sare, piper

Speli pieptul de pui, il cureti de eventualele pielite si il pui la fiert impreuna cu morcovul si ceapa curatate si spalate in prealabil. Dupa ce au fiert, scoti pieptul si legumelele, le scurgi si le lasi sa se racoreasca. Tai pieptul de pui in cubulete , iar ceapa si morcovul le pasezi. Amesteci galbenusurile cu smantana si faina, pana obtii o pasta omogena, in care incorporezi apoi piureul de morcovi si ceapa. Strecori supa ramasa si o pui la fiert impreuna cu pieptul de pui taiat cubulete, iar cand a dat in clocot adaugi compozitia cu galbenusuri, mujdeiul de usturoi si sare, piper dupa gustsi mai lasi pe foc cateva minute. Mie imi place sa pun si gogosari murati taiati marunt pt culoare ca si la ciorba de burta.Servesti ciorba la masa cu verdeata proaspata presarata in fiecare portie, otet, smantana, mujdei de usturoi dupa gust(mie imi place sa se simta tare )si ardei iuti.























Fursecuri fragede



































Avem nevoie de 3 cani faina, 1 cana untura, 5 ling lapte, 2 pliculete zahar vanilat, 2 oua, 1 plic praf de copt , zahar cat doresti.
Se face un aluat elastic din ingredientele de mai sus pe care il lasi sa se odihneasca 20-25 min.Treci apoi aluatul prin masina de tocat careia ii atasezi o forma speciala de prajituri si faci fursecuri pe care le asezi in tava si le coci la foc potrivit. Eu le-am facut simple cu un paharel de lichior. Fierbinti , le dai prin zahar pudra sau le glazurezi ca si mine cu o glazura rece din zahar, cacao si margarina.

































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email